Voor Scholen

 

Bewegen op school

Kinderen en bewegen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bewegen is goed voor de gezondheid. Bewegen heeft positieve invloed op de fysieke gezondheid van kinderen maar ook op hun hersenstructuur en de cognitieve ontwikkeling (Mulier Instituut, november 2014). De wetenschap werkt nog hard aan diverse onderzoeken maar inmiddels is uit onderzoeken gebleken dat bewegen op scholen een positieve invloed heeft op de hersenen van de kinderen maar ook op hun concentratie en aandacht.

Voor het basisonderwijs bied ik de actieve lunch aan.

Voor de kinderen die op school lunchen gaan we na de lunch actief bewegen. Even ontspannen en/of energie kwijtraken om daarna weer fris aan de slag te kunnen.

Kinderen kunnen door de diverse spelvormen lekker bewegen maar ook leren samenwerken want samen spelen is leuker dan alleen. Geen prestatiedrang maar samen met elkaar bewegen in diverse beweegvormen.

Voor wie: geschikt voor alle kinderen die naar het basisonderwijs gaan.

Gaat u voorkeur uit naar een activiteit voor of na een schooldag dan is dat ook mogelijk.

De lunchactiviteit kan 1x per week gegeven worden voor een bepaalde periode (x aantal weken of 1x in de 14 dagen) Zoekt u iets ander dan ga ik graag met u in overleg om een passend voorstel aan u te doen.